Februári szakkönyv újdonságok

Földes András: Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? - Útikönyv a felfordult világhoz
Földes András, az Index újságírója rutinmunkára indult a déli határhoz, de végül a közel-keleti háború mélyén találta magát. Bejárta a hadurak fogságába esett Líbiát, gyilkos drónok elől menekült az iraki fronton és Afrikáig hajózott egy csapat anarchistával. Hároméves útján gyűjtött információkat afgán zsoldosoktól, embercsempészektől és hippimennyországot ácsoló naiv önkéntesektől.
Az izgalmas dokumentumregény azonban nem csak a Föld legforróbb konfliktuszónáit tárja elénk. A káosz közepén lesz érthető, miért érezzük Európában is, hogy felfordult velünk a világ. A Föld alapjaiban változott meg, amióta az internet és a high-tech kütyük mámorában elfelejtettünk kinézni az ablakon. A menekültválság is csupán jel volt, hogy nagy dolgok zajlanak odakinn, amelyekbe a szerzőt kísérve most az olvasó is betekinthet.
"Pénz, információ, árucikkek és fegyverek keringenek őrült tempóban, mintha a Földgolyó újra összeállt volna egyetlen őskontinenssé. De eközben a világ szerencsésebb részén még igyekszünk úgy tenni, mintha Afrika és Ázsia továbbra is távoli, egzotikus kontinensek lennének."
A szerző útközben döbbent rá, hogy a világot átformáló változások a saját magánéletét is alaposan megkavarták. A kalandos, de minden elemében igaz történetekben felvillan még Magyarország elmúlt néhány éve, és az is, hogy mi történik az újságíróval két bevetés közt.

Erőnk a lélek ereje. Anselm Grün egyszerű módszerekkel irányítja figyelmünket a lelkünk mélyén szunnyadó forrásokra.
 
 
 
 
Egy válság rendkívül fájdalmas lehet. Ha azonban őszintén szembenézünk vele, rájöhetünk, hogy régi életünk szétesésének pillanata egyben új életünk kezdetét is jelenti - méghozzá olyan életét, amilyet valóban élni szeretnénk. Laura Day számtalan esetben segített már át embereket életük súlyos pillanatain, akik szeretteik halála, házasságuk, kapcsolatuk felbomlása, munkahelyük elveszítése miatt nehéz időszakokat éltek meg. Ösztönzést nyújtó könyvében tapasztalatainak gazdag tárházából merít, hogy kivezethesse az olvasót életének válságos időszakából, és megmutathassa a boldogabb élet felé vezető utat. A gyakorlatban is jól alkalmazható tanácsok és feladatok segítségével az olvasó élete legnehezebb periódusait is a sors legnagyobb ajándékaivá változtathatja át. A szerző szavaival élve: a legjobb kiindulópont sokszor a legmélyebb hullámvölgy lehet. Laura Day tanácsadóként, intuitív gyógyítóként és terapeutaként végzett munkáját dicsérő szavakkal illette Demi Moore, Deepak Chopra, Brad Pitt és James Wattson tudós is. Ugyancsak munkájának köszönhetően szerepelt az Oprah és a The View című televíziós műsorokban. Módszereit világszerte oktatja, emellett vállalati tanácsadóként dolgozik.
 
"Ez a könyv annak a generációnak szól, amely végigküzdötte a rendszerváltoztatást, és szól azoknak, akik még nem is éltek akkor. Szól mindenkinek, aki büszke egri polgárnak tartja magát."
(Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője)
Forrás: Libri

 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: