Egy könyv és egy csésze kakaó olvasóklub - beszélgetés legközelebb 2018. 11. 21-én

énardOktóberben Arundhati Roy egyedi és utánozhatatlan regényéről, Az apró dolgok istenéről beszélgettünk. A regény nem remekmű, de megrázó erejű alkotás, egy csapásra világhírűvé tette íróját. Ez a Man Booker-díjas könyv kíméletlenül pontos képet fest Indiáról, a kasztrendszerről, az asszonyi sorsról, a történelem örökségéről és porrá zúzza a romantikus Indiáról szóló képünket. Húsz éve jelent meg, és most a Helikon Kiadó jóvoltából kerülhetett ismét a polcokra.
blogbejegyzés a Bródy Könyvklubban: http://brodykonyvklub.blogspot.com/
Következő olvasmányunk Mathias Énard Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról című Goncourt des Lycéens díjas regénye lesz, mely az 1500-as évekbe visz bennünket. Michelangelo 1506-ban II. Bajazid szultán meghívására Konstantinápolyba érkezik, hogy megtervezze az Aranyszarv-öböl felett átívelő hidat. A művész által a fivérének küldött eredeti levelek nyomán írt regényben Kelet és Nyugat különös találkozásról olvashatunk, miközben nem csupán a fénykorát élő Oszmán Birodalom belső ügyeit ismerhetjük meg, hanem a kor egyik legnagyobb művészének gondjait, vágyait és törekvéseit is.
A könyvről 2018. november 21-én 16.00 órától beszélgetünk a könyvtár olvasótermében. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen beszélgetne könyvekről, irodalmi élményeiről.

Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: