Novemberi szakkönyv újdonságok

Isabelle Filliozat: Mit kezdjünk egy kamasszal? - Átvészelhetjük lelki sebek nélkül az ajtócsapkodás időszakát, a 12-17 éves kort
"Tizenegy éves korban már látszanak az előjelei, és tizenhárom éves korban már semmi kétségünk nincs: gyermekünk igazi kamasz lett. Felkészültünk rá, hogy csapkodni fogja az ajtót, hogy majd bömbölteti a kedvenc zenéjét, vagy hogy az éjszaka közepén kell majd hazahoznunk valamilyen buliból vagy koncertről... De a valóság néha minden képzeletünket felülmúlja... Korábban a gyermekünk gyerek volt - a kamaszkor után pedig fiatal felnőtt válik belőle. És közben? Hát, ez bonyolult!" Isabelle Filliozat francia pszichoterapeuta, több gyerekneveléssel foglalkozó kézikönyv szerzője, ezúttal a kamaszokat nevelő szülők segítségére siet. Közvetlen stílusban megírt művében, humoros illusztrációkkal kísérve bemutatja a kamaszkor tipikus élethelyzeteit, valamint azt, hogyan reagálnak ezekre a szülők, és mit gondolnak valójában a kamaszok a szülői reakciókról. A rossz berögződések helyett pozitív és empatikus viselkedésformákat javasol, továbbá az agykutatás eredményeire és tudományos vizsgálatokra alapozva lényegre törő ismereteket közöl a kamaszkori átalakulás biológiai és pszichológiai vonatkozásairól, eloszlatva a korábbi sztereotípiákat és téves feltételezéseket. 

Sebastian Spiewok: Méhészkedés - hobbi szinten - Saját méhkaptár kialakítása - a telepítsétől a gondozáson át a méz kinyeréséig
A méhészkedés divatba jött, mert remek kikapcsolódást jelent a hétköznapokban. Kalandra fel, fedezzük fel a kaptárt, és a méhek rendkívül izgalmas világát! Ismerjük meg a méhészeti év legfontosabb munkafolyamatait, és már az első nyáron termeljünk finom, saját mézet.
 
Sean Covey: Életed 6 legfontosabb döntése
Ma egy tinédzsernek több kihívással kell szembenéznie, mint valaha. Miközben ezek között próbálnak navigálni, olyan döntéseket hoznak, melyek romba dönthetik vagy megalapozhatják a jövőjüket. A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása szerzőjének tanácsai segítenek, hogy bölcs és megfontolt döntések révén ne csupán túléljék, hanem javukra fordítsák...

 
Steven Pinker: Az erőszak alkonya - Hogyan szelídült meg az emberiség?
"...valószínűleg most éljük az emberiség történetének legbékésebb napjait."
Ember embernek farkasa, a világ napról napra rosszabb hely, sorozatosak a bűncselekmények, háborúk zajlanak, szinte folyamatos a terrorizmus - ez a hírolvasó mindennapi tapasztalata. Steven Pinker a korábbi műveiben kifejtett eredményeire alapozva az erőszak és az erőszakmentesség pszichológiáját járja körül, és arra az eredményre jut, hogy az évszázadok során az erőszak - az általános közhangulat ellenére - valójában csökkenő tendenciát mutat. Ahogy lassanként megértjük az erőszak visszaszorulását, más színben tűnik fel előttünk a világ: a múlt már kevésbé látszik ártatlannak, és a jelen kevésbé sötétnek. Pinker a felvilágosodás védelmére kel, miközben sorra dönti le az erőszak természetével kapcsolatos mítoszokat. A 2011-ben megjelent könyv azóta is óriási hatással van az olvasókra.
 
Mezei Elmira: Autoimmun szakácskönyv 2. - Újítsd meg az egészségedet!
Mezei Elmira 2017-ben megjelent Autoimmun szakácskönyve átütő újdonságnak számító szemléletével és receptjeivel nagy sikert aratott mind az autoimmun betegségekben érintettek, mind a táplálkozástudományi szakemberek körében. Nem véletlenül, hiszen lehetőséget és esélyt adott az autoimmun betegeknek, hogy étkezésükkel, ételeik gondos megválasztásával maguk is nagymértékben hozzájáruljanak egészségi állapotuk szinten tartásához, vagy akár javításához is.
Az új kötet főként azoknak szól, akik már az autoimmun protokoll szabályai szerint élnek, sikeresen túljutottak a diéta első, legszigorúbb szakaszán, és a közérzetük, állapotuk ennek köszönhetően egyértelműen javult. A kezdetben kiiktatott, egyébként magas tápértékű alapanyagokat később fokozatosan, több lépésben vissza lehet emelni a táplálkozásba, azokkal az ételféleségekkel kezdve, amelyek feltehetőleg a legkevesebb problémát okozzák.
Forrás: Libri
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: