Júniusi újdonságok

Cate Woods: Bárcsak ismernélek
Percy James átlagos harmincas lány, aki eddigi életét parkolópályán töltötte. Várt az álommunkára, a vékonyabb bokára és a nullánál kicsivel több romantikára. Derült égből villámcsapásként éri, amikor megkeresi az elegáns EROS TECH, a világ legmodernebb társkereső szolgáltatása. Az EROS TECH a Föld összes országában megfigyeli az emberek mobilhasználati szokásait, és az adatok csúcs technológiás elemzése után felkutatja ügyfelei számára az igazi lelki társat. Láss csodát, Percy James telitalálatként jön ki egy dúsgazdag kliens részére. De van egy kis probléma: Percy épp együtt él egy hapsival.
Az Amazon 2017-ben az egyik legjobb első könyves szerzőnek választotta Cate Woods írónőt. Fergeteges humorú regénye minden reklám nélkül egyre feljebb kúszott a listán, és végül hatalmas siker lett. Sophie Kinsella, Milly Johnson és Helen Fielding utódjaként emlegetik, de azzal a különbséggel, hogy náluk Cate Woods könyve jóval modernebb.

Talán még senkinek sem fordult akkorát az élete, mint Sydney Paige-nek, amikor téves számot hívott. Csak meg akarta mondani a magáét a pasinak, aki összetörte a legjobb barátnője szívét, ehelyett minden elfojtott dühét egy vadidegen nyakába zúdította. Most pedig az egész világ a feje tetején áll, mert a fickónak esze ágában sincs kiszállni a vonalból.
Melyik nyolcbetűs szó változtatja meg örökre az életed?
Brian Savage olyan életet élt, amit teljes szívéből utált - amíg Sydney vad kirohanása ki nem rántotta a mókuskerékből. A szexi hangú nő hamarosan a szívébe és az ágyába is utat talál, csakhogy Briannek súlyos titkai vannak, és minél közelebb engedi magához Sydet, annál nehezebb megvédenie őt múltbéli hibáinak következményeitől.
 
Lélegzetelállító nyomozós thriller - hihetetlen fordulattal 
Mikor a helyi katedrálisban egy nő holttestét találják, majd néhány órával később egy férfiét, amint a saját udvarának fájáról lóg, Lottie Parker nyomozót hívják az ügyhöz. Mindkét áldozat combján elmosódott, de határozottan hasonló tetoválást találnak. Nyilvánvaló, hogy a két áldozat közt van kapcsolat. De mi?
A nyomok a Szent Angélába, egy régi gyermekotthonba vezetnek, mely intézethez Lottie múltja is kapcsolódik. Az eset hirtelen személyessé válik...
Úgy tűnik, hogy a gyilkosságok egy több évtizedes, megfejtetlen bűntényhez kapcsolódnak. Két kamaszfiú is eltűnik. Lottie-nak meg kell találnia a gyilkost, mielőtt az újra lecsaphatna, de hogy tehetné, ha ezzel a saját gyermekeit is veszélybe sodorja?
A gyilkosnak meglehetősen torz véleménye van az igazságszolgáltatásról...
Rachel Abbott, Karin Slaughter és Robert Dugoni rajongói különösen izgalmasnak találják majd ezt a borzongtató, hosszú éjjeleket ígérő thrillert.
 
A spanyolországi Marbellán dr. Kate Warnernek szembesülnie kell a rettenetes valósággal: az emberi faj a kihalás szélén áll. Egy olyan járvány söpört végig a földgolyón, amelyhez hasonlót még nem látott az emberiség. Közel egymilliárd ember halt meg - azoknak pedig, akik életben maradtak, a génjeit változtatta meg az Atlantisz-kór. A túlélők kisebb csoportja gyors fejlődésnek indult. A többiek elkezdtek visszafejlődni. Ahogy a világ egyre mélyebbre süllyed a káoszba, radikális megoldások merülnek fel. A fejlett országok előállnak egy Orchidea nevű gyógyszerrel, melyet hatalmas mennyiségben állítanak elő, és juttatnak el a világ minden pontján található menekülttáborokba. Ám az Orchidea csupán arra jó, hogy időt nyerjenek: a tüneteket megszünteti ugyan, de magát a betegséget nem gyógyítja meg. Az Immari International más megoldást választ: ők nem tesznek semmit, hagyják, hogy a járvány zavartalanul tomboljon. Az Immari egy olyan világot akar, melyet a genetikailag felsőbbrendű túlélők népesítenek be, egy új emberi faj, amely készen áll arra, hogy beteljesítse sorsát. Az Orchidea-szövetség és az Immari nyílt háborúba kezd egymással a túlélők feletti irányításért. Az emberiségnek egyetlen esélye maradt: megtalálni a járvány gyógymódját, és Kate az egyetlen, aki képes lehet arra, hogy megfejtse az Atlantisz-kórt körülvevő rejtélyt. A választ az emberiség történetének sorsfordító eseményeinél kell keresni - ahol az emberi genom rejtélyes módon megváltozott. Kate beutazza Európa és Észak-Afrika sivár, pusztulásnak indult vidékeit, de végül a múlt feltárására tett kísérlet vezeti el oda, ahova álmában sem gondolta, hogy eljut... Hamarosan rájön, hogy az emberi fejlődés története nem az, aminek hittük - neki pedig rettenetes áldozatot kell hoznia, ha helyre akarja hozni a kisiklott evolúciót. Az Atlantisz-kór az Eredet-misztérium-trilógia második kötete, amelyből egymillió példányt adtak el az Egyesült Államokban, 18 nyelvre fordították le, és a történet megfilmesítésén jelenleg is dolgozik a CBS Films studió.
 
A nyomolvasó az emlékezés nagy feltárása. Az első világháború idején kezdődő történet egy asszony, egy anya életét követi végig gyermekkorától haláláig. A regény hatvanas éveiben járó elbeszélője a szerző alteregója, akit épp Budapesten ér anyja halálhíre, s ez rég múlt események lavináját indítja el benne. A közeli és távoli múlt megidézésébe beletartoznak a felmenők, a főszereplőket körülvevő emberek, városok, országok és korszakok, amelyek észrevétlenül elenyésztek, és benne van a felbomlott Jugoszlávia a huszadik század migránsaival együtt. A személyes élettörténet azonban csupán keretül szolgál ahhoz, hogy az olvasó a szerzővel azonosulva fölfejtse benne egy egész évszázad szövetének különös darabját. Ebben nem is lenne semmi rendkívüli, ha Dragan Velikić írásművészetének nem abban rejlene a titka, ahogyan képes megidézni egy rég letűnt világot.
 
Négy hónapnyi kőkemény csatározás, az évszázad leghidegebb telén, nemegyszer mínusz negyven fokban. Állva megfagyott támadókról is készültek akkoriban elborzasztó fotók. Rövid, de annál gyilkosabb küzdelem volt a téli háború 1939 novemberétől 1940 márciusáig, amikor Finnországnak a gigantikus szovjet birodalommal szemben kellett megvédenie függetlenségét. Nagy áldozatokkal és tetemes területveszteséggel ugyan, de sikerült.
E harc szinte napokra lebontott történetén vezeti végig az olvasót Antti Tuuri, csatajelenetek során át, lövészárkok útvesztőiben. A regényben egy katona meséli el háborús élményeit, nagyon egyszerű mondatokkal, csontszikár stílusban, éjfekete, rejtőzködő humorral - ami kissé svejkes, csak jóval morbidabb; nem ingerel felszabadító nevetésre, inkább csak nyomasztó vigyorgásra. De a pusztítás és a halál képeinek mindennapos monotóniája mögött ugyanilyen egyszerűen, minden pátosz nélkül mutatja be az író a hétköznapi hősiességet. A háborús irodalom kedvelői szeretni fogják ezt a könyvet.
Forrás: Libri

 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: