TiniZug könyvajánlója júniusban

Kathleen Glasgow: Lány, darabokban
Az embereknek tudniuk kell rólunk. Azokról a lányokról, akik a fájdalmukat a testükre írják.
A 17 éves Charlie Davist a Creeley pszichiátriai intézetben kezelik sikertelen öngyilkossági kísérlete után. Eddigi élete csupa szomorúság, tragédia és mellőzöttség volt: édesapja halála után elmenekült otthonról bántalmazó anyja elől. Pénz és barátok nélkül élt az utcán, megtapasztalta a teljes kiszolgáltatottságot, az éhezést és a fizikai fájdalmat.
A klinikán hozzá hasonló, önbántalmazó lányok társaságában van. Casper doktornő segítségével megindulhatna a gyógyulás útján, de anyagi helyzete nem engedi, hogy ott maradjon. Munkát és lakást talál, ám egyenlőtlen kapcsolatba keveredik a drogos, alkoholista, "majdnem híres" zenésszel, Riley-val, aki kihasználja őt, és nem engedi kiszabadulni az ördögi körből.
Charlie-nak azonban - szinte tudtán kívül - új barátai és támogatói lesznek, akik visszarántják a szakadék széléről, és erőt kap tőlük ahhoz, hogy hátat fordítson a kilátástalan, veszélyes kapcsolatnak.
Nem könnyű olvasmány. Nemegyszer megríkatja az olvasót, de reményt is ad.

Zágoni Balázs: Fekete fény 1. - A Gömb

Az Európai Unió felbomlik. Az országok városállamokra esnek szét, a nyugdíjasok első lázadását újabbak követik, megjelenik a röghöz kötés és a neojobbágyság. A gyerekek öröklik szüleik adósságait, ezért csak egyetlen módja van, hogy az ember ne legyen haláláig a Város szolgája: ha csatlakozik a falon kívüli kolóniák egyikéhez.
A tizenhárom éves Vik egy gombászkolóniában él, az egy évvel idősebb Ajla pedig a Városban. A fiú minden nap a túlélésért küzd, a lánynak sejtelme sincs, mi történik a falon túl. Mielőtt a sorsuk összefonódik, Vik találkozik a rejtélyes eredetű Gömbbel, és ez örökre megváltoztatja az életét.
A Fekete fény sorozat első kötete eredeti hangú kalandregény, amely egy számunkra ismerős vidék lehetséges jövőjébe vezeti el olvasóit.

Cara Delevingne, Rowan Coleman: Mirror, mirror
Red, Leo, Rose és Naomi nehezen találják a helyüket. Red anyja alkoholista, az apja pedig alig van otthon. Leo bátyja folyton zűrös ügyekbe keveredik. Rose a bulizásba és a pasizásba menekül egy múltbéli trauma elől. Naomi néha elszökik otthonról, hogy megtapasztalhassa a szabadság ízét.
A négy elveszett lélek szövetséget köt egymással és a zenével: megalakítják Mirror, mirror nevű zenekarukat, és létrehoznak maguknak egy új családot.
Aztán Naomi megint elszökik, és félholtan kerül elő a Temzéből. Az életéért küzd, a rendőrség pedig öngyilkossági kísérletnek tekinti az ügyet. A csapat nem érti, mi történt a barátjukkal, és miért nem vettek észre semmit a látszólag életvidám Naomin. Lehet, hogy nem is ismerték őt valójában? Egymást vajon mennyire ismerik?
De amikor már több nyom is arra utal, hogy Naomival valami egészen más történt, a csapat mozgásba lendül. A nyomozás során azonban mindnyájukról sötét titkok derülnek ki, amely megrendíti az addig sziklaszilárdnak hitt barátságukat. Semmi nem lesz már olyan, mint régen, mert, ha egy tükör egyszer eltörik…

Alexandra Bracken: Világok utazói
Etta Spencer időutazó. De nem csak ezért különleges: egyedül ő képes rá, hogy megtalálja az asztrolábiumot, amely meg tudja nyitni a világok közötti átjárókat, és amelynek segítségével képes megvédeni a szeretteit más ármánykodó időutazóktól. Azonban ahelyett, hogy a nyomára bukkanna, maga is halálos veszélybe kerül egy ismeretlen helyen és időben, kiszolgáltatva azoknak, akik szintén a mágikus tárgy nyomában vannak. Ennél nagyobb veszteség a lány számára, hogy szerelmének, Nicholasnak nyoma veszett. Etta azonban a legváratlanabb formában kap segítséget: Julian Ironwooddal, a Nagymester utódjával köt szövetséget, akit jó ideje már mindenki halottnak hisz. A helyzet tovább bonyolódik, mikor Etta olyan titkok birtokába jut, amelyek végzetesek lehetnek. Nicholas is versenyt fut az idővel, hogy megtudja, hová került Etta. Útja során szembekerül egy harcossal, a pimasz Li Minnel, és társául fogadja Sophiát, makacs és akaratos unokatestvérét. Ahogyan hárman együtt próbálják kijátszani üldözőiket, idővel megtudják, hogy saját társaiknak is lehet rejtegetnivalója. Míg Etta és Nicholas a birodalmi Oroszországtól kezdve a vatikáni katakombákig harcolnak, hogy újra egymásra találhassanak, az idő valami felismerhetetlenné változik át... és lehet, hogy mindkettejüket legyőzi.

Tara Altebrando: Ha igaz - Van olyan vihar, amely belülről pusztít

Crystal, Kaylee anyja, akinek látszólagos telekinetikus erejét mondhatni kultusz övezte, mára eltűnt a feledés homályában. Ám egy napon bekopogtat egy riporter, és szerepet ajánl a lánynak egy műsorban, amely azt próbálja kideríteni, hogy valóban volt-e hatalma Crystalnak az anyagi világ fölött. A hírnév kétségtelenül csábító, ám ezek a kérdések felkavaró válaszokhoz vezetnek, amikor Kaylee elkezdi megismerni önmagát, és magyarázatot keres különös életének sötét és baljós véletlenjeire…

Forrás: bookline.hu

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: