Könyvajánló - 2018. április

Elefántok a házban. Bp. Central Médiacsoport Zrt., 2016.

A negyedikre új lakók költöznek. Fini borzasztóan izgatott. Egész nap hallja a dobogást, trappolást és visongást. Remélem, vannak gyerekeik gondolja. Ám a lépcsőházban már ott állnak a szomszédok és méltatlankodnak:Vajon mifélék, akik ilyen nagy zajt csapnak?
Fini elhatározza, hogy kideríti, és ezért becsönget a szomszéd ajtón, ahova egy elefántcsalád költözött. Bájos mese a toleranciáról, befogadásról és a gyermeki kedvességről.

Udo Weigelt: Mia és a macskamedve mesés kalandjai. Bp. Manó Könyvek, 2018.

Mia nagyon izgatott. Most először maradhat otthon egyedül. De mihez kezdjen magával, amíg Mama nincs otthon? Kész szerencse, hogy Carlo nagyon tapasztalt, és még egy különleges képessége is van: rá tudja bírni Mia kis szőnyegét, hogy repüljön. Rögtön ki is próbálják a szőnyegen utazást. Mikor aztán Mia anyukája csak nem jön haza, Carlo úgy dönt, hogy legjobb, ha gyorsan utánanéznek, merre jár. Miával elrepülnek a város felé... Vajon sikerül megtalálniuk Mamát? 

Gill Lewis: Murphy, a vízimentő. Bp. Studium Plusz Könyvkiadó, 2018. (Blökiakadémia)

Ismerd meg a Blökiakadémia diákjait: egy sor bátor kutyust, akik munkakutyának tanulnak. Murphy a legjobb, leggyorsabb, legügyesebb vízimentő a Blökiakadémián... egészen addig, míg megérkezik Rodrigo, a mexikói cserediák kutyus, aki egy pillanat alatt mindenben felülmúlja a kis leonbergi teljesítményét. Rodrigo sikerei láttán Murphyn úrrá lesz a féltékenység és az irigység, ráadásul önmagával is szembe kell néznie: biztos, hogy vízimentőnek született?

 Jean-Philippe Arrou-Vignod: Eltűnt a tanárunk. Bp. Vivandra KFT., 2018. (Nyomozás a suliban 1.)

A Nyomozás a suliban hősei, Pedál Pepe, Rémi és Matild első közös kalandja.
Utazás Velencébe! Ez az iskolai töriverseny fődíja, amelyet Rémi Pharaon, Matild Blondin és Pierre-Paul de Culbert, alias Pedál Pepe nyert meg. A három diák tanáruk kíséretében száll fel az Olaszországba induló vonatra. De az éjszaka közepén a tanár rejtélyes körülmények között eltűnik... Rémi, Matild és Pepe az emberrablók nyomába erednek.

 Mészöly Ágnes: Slutty az űrből. Bp. Pozsonyi Pagony, 2018.

Ez hihetetlen! Ali épp összezördül a barátaival, akik nem hiszik el neki, hogy fej nélküli űrlény igenis létezik, amikor a vihar egy furcsa, rongyszerű lényt sodor az erkélyre. Miután megszárad, a lényről kiderül, hogy Sluttynak hívják, és nemhogy feje nincs, de ráadásul gondolatátvitellel beszélget.

Holly Smale: A nagy finálé. Bp. Menő Könyvek, 2018. (Geek Girl 6.)

Megérkezett a számos elismerést nyert Geek Girl-sorozat befejező kötete. Harriet elmegy a messzi déli féltekére, és maga mögött hagyja a listákat, és végre Nat kerül a rivaldafénybe. Most, hogy otthon van egy már-majdnem-de-még-nem-teljesen-barátja, Jasper, Harrietet felkészületlenül éri, amikor váratlanul találkozik szupermodell volt barátjával, Nickkel.
Itt az ideje, hogy Harriet a jövőre koncentráljon. Hogy végre rájöjjön, mi is a szíve vágya. És hogy megtanulja, hogy kell elengedni valakit...
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: