Februári újdonságok

Anders Roslund - Stefan Thunberg: Hajsza
A négy férfi már a hetedik éjszaka figyeli az őrt, aki körbejárja a svéd hadsereg egyik titkos fegyverraktárát. Leo Djuvnac a hamarosan kezdődő akció kitervelője. Két öccse, Felix és Vincent mindenben támogatják. Sok évvel ezelőtt a három Djuvnac testvért családjuk széthullása kovácsolta össze. Bántalmazó apjuk és neurotikus anyjuk miatt elhatározták, ők sosem fognak másoktól függeni. A megoldás a pénz.
Leo aprólékos, hidegvérű és alapos tervét az első rablásban szerzett fegyverekkel kombinálva a csapat elhatározza, hogy minden idők legfelszereltebb és legkönyörtelenebb fegyveres rablássorozatát fogja végrehajtani. Finálé gyanánt pedig a lopott fegyverekkel meg akarják zsarolni a svéd kormányt.
Mindent elpróbálnak. Másodpercről másodpercre. Mozdulatról mozdulatra. A Militánsokat lehetetlen azonosítani, s lehetetlen a nyomukra bukkanni, hiszen egyetlen tanú sincs. Ám azt a John Broncks felügyelőt állítják rá az ügyre, aki épp olyan rögeszmés a nyomozómunkában, mint Leo a rablások kitervelésében. Broncks a bűntettek helyszínén próbál szagot fogni, és hamarosan megkezdődik a hajsza. Broncks és Leo is a végsőkig elmegy, mielőtt az útjuk keresztezi egymást, és elérkezik a döbbenetes végkifejlet.

Tiffany Reisz: Fény az éjszakában

Varázslatos időutazás, mese veszteségről és bátorságról, és egy asszonyról, aki felfedezi, hogy a sorsát homokba írták, nem pedig kőbe vésték.

Fay Barlow fuldoklik. Imádott férje, Will halála után képtelen menekülni fájdalmától, többnyire föl sem kel az ágyból. Ám amikor munkát ajánlanak neki Dél-Carolina legendás fövenyein, elvállalja, mert a fényképészet maradt az egyetlen szenvedélye.
Az elbűvölő tengerparti városkában Fay ismét szerelembe esik, amint megpillantja az omladozó, mégis gyönyörű Bride szigeti világítótornyot, és megszállottja lesz a Fény Asszonyát övező legendának -aki a toronyőr lánya volt, és titokzatos körülmények között fulladt vízbe, 1921-ben.
Fayt valami rejtélyes okból úgy vonzza a világítótorony, mint pillangót a fény. Egyik este, amikor odalátogat, leteríti egy hatalmas hullám, egy ellenállhatatlan erő pedig a múltba húzza - egy szerelmi történetbe, amely nem az övé.

A sors megváltoztatható. Az összetört szívek meggyógyíthatók. De szerethet-e vajon két férfit, akiket egy emberöltő választ el?

Tiffany Reisz, millók kedvenc írónője, és az időutazás, verhetetlen páros. Egy szépséges és elgondolkodtató bestseller, amire sokáig emlékezni fog, aki egyszer elolvassa.

Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám
Amy Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David testvére öngyilkosságát követően határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel.
Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?

,,Azt gondoltam, Chris és David története annál nem is lehetne tragikusabb, mint ahogy a Maradj velemben megismertük. Aztán a kezembe került Amy könyve, és rájöttem, hogy tévedtem. Miss Forester olyan titkokat fed fel, amikre igazán nem számítottam."
Ladányi Klári - Írásról és könyvekről blog

,,Csodálatos történet. Az ember felolvad benne, és rögtön elfelejti, hogy ezek ,,csak" papírra vetett szavak, és nem valóságos emberek valódi élete. Amy hangja friss és őszinte, remélem, ezután az olvasók kicsit jobban megértik az ő tetteit is."
Sütő Fanni - Ink, maps and macarons blog

,,A szerző tökéletesen bebizonyította azt, hogy Amy szemszögéből is képes átadni a legeslegmélyebb érzelmeket is. Gyűlöltem, szerettem, és újra összetört a szívem, alig várom a befejező rész feloldozását!"
Kelly - Kelly és Lupi olvas blog

,,Amy döbbenetes története folyamatos mérlegelésre, megértésre késztetett. Igazán próbára tette az empátiámat, nem hagyott nyugodni - és még most is foglalkoztat. Érdekes kettősség uralkodott bennem olvasás közben: nyomasztott a történet hangulata, mégis hihetetlenül felszabadító érzés volt haladni a visszaemlékezéssel. Mintha fokozatosan megkönnyebbülnék. Mint Amy.

,,Az amerikai westernek és az arab mítoszok tökéletes kombinációja... Sarah J. Maas és Victoria Aveyard rajongóinak mindenképp ajánlott."

,,Ebben a szórakoztató regényben minden van: a varázslat, a mitológia, és a vadnyugat - mindez pedig egy feledhetetlen történetet eredményez. Egy kalandot, amely egyedülálló, izgalmas és romantikus."

,,Mintha a porlepte vadnyugatnak és a mesés arab éjszakáknak gyereke születik, aki vakmerő steampunk lázadóvá válik. Egy lélegzetelállító könyv szenvedélyes szerelemmel és a felkelések tüzével."

A kör -Thr circle (DVD)

Mae (Emma Watson) élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey (Tom Hanks) megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti mások minden lépését...

Vavyan Fable: Mesemaraton (hangoskönyv)

Hella Postor, a vagány, idős milliomosnő éjjel-nappal tequilát iszik, s közben lovas versenyt szervez fantasztikus terepen, egymillió fabatkás fődíjjal. Szinte a rajt előtt botlik Athénába, fiatalkori önmaga hasonmásába. Nagylelkűen meghívja őt és Don Jarrat-t a Mesemaratonra. Ha egymásra találnak, öröklik hatalmas vagyonát. A kiszemelt vőlegénynek akad egy szépséghibája: maffiózó. És épp bajban van egy eltűnt heroinszállítmány miatt.

Szerelmek, hajszák, kalandok. Képtelenségek. Gegek. Buszon, villamoson olvasni nem tanácsos. Feltünő - és túlutazáshoz vezet. Utcai olvasáshoz vezetőkutya ajánlott. Evés közben végzetes lehet.
Forrás: Libri

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: