KönyvtárMozi - Heves megye

2015. októberében indult útjára a KönyvtárMozi országos projekt, melyet az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinál a megyei könyvtárak közreműködésével.
A KönyvtárMozi által a magyar filmkultúra alapvető értékeit képző alkotások váltak elérhetővé az ötezer lakos alatti kistelepülések számára. A cél, hogy a kistelepülési könyvtárak közösségei is részesülhessenek a mozi élményében, hiszen – ahogy a feldebrői kolléganőnk, Vadásziné Varga Éva is írta az egyik vetítésről szóló feljegyzésében: „Manapság a kistelepüléseken élő gyerekek nagy része nem jut el moziba, a könyvtárban viszont egy (majdnem) igazi mozit sikerül varázsolnunk nekik a KönyvtárMozi által.”


A KönyvtárMozi és Heves megye - a kezdetektől:
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a projekt elindulásától, vagyis 2015 októberétől nyújtja a KönyvtárMozi szolgáltatást a HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez tartozó könyvtáraknak.
2015 októberében még csak 7 heves megyei KSZR településen indult el a vetítés, a következő évben a csatlakozott települések száma már 30-ra nőtt a megyében. 2017-ben újabb települések vállalták a havi 1 vetítést, így már összesen 37 HEVESTÉKA település részesülhet újból a mozi élményében. A megyében időről időre egyre több település jelzi csatlakozási szándékát, hogy náluk is lehetőség legyen megismerni illetve újraélni a régi idők filmjeit, meséit és a többi értékes hazai alkotást.

A KönyvtárMozi vetítés feltételei:
    - a szolgáltató hely NAVA Ponttá válása
    - havonta minimum egy vetítés a KönyvtárMozi honlapján lévő kínálatból
    - megfelelő körülmények biztosítása (tágas, csoportok befogadására alkalmas tér)
    - a vetítés helyszíne minden esetben a könyvtár
    - szükséges technikai felszerelések: notebook, projektor, vetítővászon, hangfal

A KönyvtárMozi vetítések zártkörűek, a vetítésre való belépés ingyenes, de feltétel a helyi könyvtári tagság!
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
A KönyvtárMozi kínálatából választható filmek listája ITT tekinthető meg.

Azoknak, akiknél már elindultak a vetítések:
Vetítés regisztrálása ITT
Létszám feltöltése ITT
Fotó feltöltése ITT

A vetítések pillanatképei (a regisztrált filmekhez feltöltött fotók) megnézhetők ITT

Együttműködő partnerek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Informatikai és Könyvtári Szövetség, Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet, Nemzeti Audiovizuális Archívum, Kecskemétfilm Kft., Dunatáj Alapítvány

Letölthető segédanyagok: ITT