SZEPTEMBERI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN

A szeptember nemcsak az iskolakezdés, de a könyvtári programok fellendülésének hónapja is.
A tanítási időszak kezdetével a HEVESTÉKA könyvtárak élete mozgalmasabbá válik, nem csak olvasni, de programokra és könyvtári órákra is könnyebben betérnek az iskolások. Az óvodásokról sem feledkezzünk el, hiszen a harmadik helyet szeptemberben ők szerezték meg. 

Íme a három program, melyet szeptemberben a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a legtöbb számban szervezett ki a HEVESTÉKA településekre: 
 
1. hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
2. hely: FILM-EZ-ŐK
EZ egy FILM. Ezt a filmet ŐK forgatják. Az 5 alkalmas foglalkozássorozaton egy, a kamaszok problémáit feldolgozó, kortárs regénnyel vagy novellával ismerkedünk meg egy biblioterápiás foglalkozás keretén belül, majd átvesszük az iPades filmkészítés alapjait, végül egy trailert készítünk az irodalmi alkotáshoz. Az elkészült kisfilmeket a FILM-EZ-ŐK youtube csatornáján publikáljuk.
A program könyves alappillére: 
A Könyvespolctúra programunk alapgondolatát folytatjuk, mely szerint a kamaszok szívesebben olvasnak egy könyvet, ha valamely kortársuk ajánlja azt. 
A program filmes alappillére:
A filmeket iPaddel forgatjuk, ezzel is ösztönözve a kamaszokat, hogy a későbbiekben a non-stop a kezükben tartott kütyüket (saját mobiljukat, tabletjüket) alkotásra használják.
A foglalkozások egymásra épülnek, ezért csak az első alkalomnál lehet csatlakozni, a további találkozókon zárt műhelyként működünk.
A foglalkozások idejére az iPadeket a megyei könyvtár biztosítja a gyerekek számára.
A résztvevők létszáma: maximum 6 fő
A program youtube csatornáján bele lehet nézni az eddig elkészült kisfilmekbe, összefoglalókba: ITT
 
3. hely: Mesekosár 
 
A gyermekeket a hagyományos magyar mesemondással és a magyar népmesék világával megismertető komplex programsorozat. Mesék, játékok, kézművesség.
 
 
 
 
 
 
 
További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 
 
Az októberi téma: Őszi túrák
A hozzá ajánlott könyv: Nagy Balázs (szerk.): Magyarország legszebb túraútvonalai 
 
 
 
 
 
 

 

Kategória: 
Hírek: