Országos Könyvtári Napok - Egy könyv és egy csésze kakaó olvasóklub - Donna Tartt: Az Aranypinty

tarttStílusos vagy modoros? Empatikus olvasást kiváltó vagy unalmasan túlírt? Szórakoztató, okos, szép vagy  giccses? Irodalom vagy csupán történetmesélés? Szerelmi vallomás a tárgyakhoz? Copperfield Dávid vagy Harry Potter a háttérben Carel Fabritius festményével, amelyhez a regény megjelenése óta olvasók tömegei zarándokoltak el?
2017. szeptember 4-én délután 16 órától Donna Tartt Az Aranypinty című regényéről beszélgetünk a könyvtár olvasótermében.

„Honnan tudjuk, mi a helyes? Minden pszichológus, minden pályaválasztási tanácsadó, minden Disney-hercegnő tudja a választ: „Légy önmagad.” „Hallgass a szívedre.” De […] mi van, ha valakinek történetesen olyan szív jutott, amelyben nem lehet megbízni?… Mi van, ha téged a szíved valami kifürkészhetetlen okból, szántszándékkal és elmondhatatlanul tündöklő felhőben elsodor az egészségtől, háziasságtól, polgári felelősségérzettől és erős társas kapcsolatoktól meg a többi engedelmesen betartott mindennapi erénytől, egyenesen a rombolás, önfelemésztés, katasztrófa gyönyörű lobogása felé?"
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: