Könyvajánló - 2017. szeptember

Igaz Dóra: Ültetés az első bében. Bp. Pozsonyi Pagony, 2017. (Most én olvasok 2. szint)

Gévai Csilla után most Igaz Dóra folytatja a sort az idő közben második osztályba lépett Pali történetével. Másodikban nehezebbek a matekfeladatok, ráadásul Palinak a legjobb barátja helyett egy lány mellé kell ülnie. Először úgy tűnik, hogy Lucát csak a lovak és az illatos radírok érdeklik, de aztán kiderül, hogy jószívű, és még focizni is szeret... Mindezt kicsit hosszabb szavakkal, bonyolultabb mondatszerkezetekkel, de még mindig röviden és egyszerűen.

Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam? Bp. Pozsonyi Pagony, 2017.

Lea, Peti, Maja, Ákos, Dorci, Dani: a nagy ovisok iskolába mennek! Persze vannak új gyerekek is: a mindentudó Eszti, az icipici Fülöp, Árpi, az álmodozó, Soma, a vagány. Ki félénken lépte át az iskola küszöbét, mint Maja, ki maga¬biztosan, mint Lea, de egy biztos, mindannyiuknak rengeteg újdonságot tarto¬gatnak az elkövetkező hetek! Mert bizony itt már órák vannak és órarend, ¬jelentkezés váltja fel a bekiabálást, testnevelés van torna helyett, az ebédlőben sem tesznek mindent a gyerekek elé. Szép lassan a rajzolás, ugrándozás és sok-sok érdekes játék közepette írni, olvasni, számolni is megtanulnak az újdonsült elsősök, akik hamar rájönnek: az iskolában éppen olyan jó lenni, mint az oviban! Minden alsós polcán ott a helye!

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája - Végre vakáció! - Ida és Rabbat. Bp. Babilon kiadó, 2017.

A Mágikus állatok iskolájában mindig történik valami szuperizgalmas! De mi lesz, ha beköszönt a nyár, és bezárulnak a Winterstein suli kapui? Az első részből megtudhatjuk, hogyan nyaral Ida és Rabbat. Először egy strandon heverésznek, aztán egy hotelben lazítanak, ám ebben a hotelben egyre több rejtélyes dolog történik...

Tea Stilton: A tenger boszorkánya. Pécs. Alexandra Könyvesház, 2017.

Szellemhajók hada cirkál a Földválasztó-tenger viharos vizein. Az öt hercegnőnek össze kell fognia,
hogy a hullámok között legyőzzék az ellenséges flottát, és minden képességüket be kell vetniük, hogy meghiúsítsák Acquaria, a tenger bősz és tünékeny boszorkányának galád tervét.

Rick Riordan: Percy Jackson görög hősei. Bp. Könyvmolyképző kiadó Kft., 2017. (Percy Jackson és az olimposziak)

A Percytől megszokott vagány, pimasz stílusnak köszönhetően (ez szinte már elvárás az olvasók részéről), amit John Rocco vibráló grafikái tesznek teljessé, ez a gyűjtemény hamar a Rick Riordan rajongók népes és odaadó táborának vadonatúj kedvencévé válhat, de mindenkinek szívből ajánljuk, aki igazi hősökre vágyik. Szóval elő a lángoló lándzsákkal! Kanyarítsátok magatokra az oroszlánbőr köpenyeteket! Fényesítsétek ki a pajzsotokat, és töltsétek fel nyilakkal a tegezeteket! Négyezer évet repülünk vissza az időben, hogy szörnyeket nyakazzunk le, megmentsünk néhány királyságot, fenékbe lőjük egy-két istent,megszálljuk az Alvilágot, és gonosz haramiákat raboljunk ki. Hogy aztán, desszert gyanánt, fájdalmas és tragikus halált haljunk. Készen álltok? Zsír! Akkor indulás!

Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek. Bp. Könyvmolyképző Kft., 2017. (Percy Jackson és az olimposziak)

Szó esik a világ teremtéséről, majd az ókori istenek bemutatása következik, Apollóntól Zeuszig. Percy nem fogja vissza magát. "Ha szeretitek a horrort, a vérfürdőt, a hazugságokat, a lopást, az ármánykodást és a kannibalizmust, olvassatok tovább, mert ez volt a rémtettek aranykora."
Tudj meg még többet a görög világról!
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: