Könyvajánló - 2017. augusztus

Kisgombos mesegyűjtemény. Bp. Kisgombos Könyvek, 2017.

Mesék a legkisebbeknek az élet legnagyobb dolgairól. A gyerekek számára ismerős, biztonságot nyújtó érzelmekről, helyzetekről vagy éppen az ismeretlen, kihívást jelentő kalandokról. Könyvünk a 2-5 éves korosztály számára kínál igényesen megírt és művészi színvonalon illusztrált történeteket, egy csokorban, több neves francia alkotó műveiből válogatva. A mesék a korosztály igényeinek megfelelően rövidek, egyszerűek, mindemellett mégis gazdag érzelmi skálán mozognak: hol viccesek, hol szívszorítóak, hol kalandosak, hol elgondolkodtatóak. A hétköznapok emlékezetessé váló pillanatairól szólnak: érzelmi gubancokról, összefogásról, szeretetről, önzetlenségről és a minden nehézség ellenére történő helytállásról.

Dániel András: Kuflik a láthatatlan réten. Bp. Pozsonyi Pagony, 2017.

A kuflikkal már sok minden megesett, de ilyen még sohasem! Reggelre kelve szőrén-szálán eltűnt otthonuk, az elhagyatott rét! Vajon mi történhetett? Fityirc és barátai megpróbálnak rájönni a titokra, ami nem egyszerű feladat, hiszen egy láthatatlan réten még a titkok is láthatatlanok!
Persze egy látható réten sem mindig könnyű az élet! A másik mesében Hilda elindul, hogy keressen magának egy csinos kalapot, de egyáltalán nem olyat talál, amilyet szeretett volna...
Szökdécselj hát a kuflik nyomában, mert velük soha, de soha nem lehet unatkozni!

Ruth Symes: Bella Donna 5. A boszitábor. Bp. Napraforgó, 2017.

Vajon hol töltik a boszorkánytanoncok a nyári szünidőt? Természetesen a Boszitáborban! Legalábbis Bella Donna unokatestvére, Vera oda készül, hiszen ki ne szeretne pillecukrot sütni a szivárványos tábortűznél? Ám Bellának esze ágában sincs elhagyni az új családját most, hogy végre rájuk talált. A dolgok azonban nem mindig úgy alakulnak, ahogy tervezzük, és ahol Bella megjelenik, ott mindig váratlan fordulatot vesznek az események is.

Christie Golden: Valerian és az ezer bolygó városa. Bp. Bluemoon Könyvek, 2017.

A 28. században Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) feladata a jog és a rend fenntartása az univerzum emberlakta területein. A védelmi miniszter megbízásából a két téridőügynök az Alfára utazik - arra a szüntelen növekvő és fejlődő űrállomásra, amelyhez évszázadokon keresztül százával csatlakoztak a földönkívüli lények, hogy megosszák egymással tudásukat, ismereteiket és megismerjék egymás kultúráját. De az Alfa szívében titokzatos, sötét erő szunnyad, amely kitörni készül és puszta létében fenyegeti a békeszerető lények harmonikus együttműködésének csodálatos szimbólumává vált űrállomást, ismertebb nevén az Ezer Bolygó Városát. Valerian és Laureline versenyt futnak az idővel, hogy fényt derítsenek a rejtélyre és megóvják a pusztulástól az Alfát, s ezzel megmentsék az egész világegyetem jövőjét.

Joss Stirling: Summer. Bp. Menő Könyvek, 2017. (Lélektársak)

Túlélhet-e a szerelem titkok és hazugságok közt? Summer életére szörnyű árnyék borul. Elszívja az erejét, irányítja a tetteit, és azzal fenyeget, hogy a jövőjét is tönkreteszi. Egy kockázatos küldetés ideiglenes szabadulással kecsegtet. Summernek a telepatikus képessége segítségével kell megtalálnia a célpontot, és kiderítenie az igazságot. Hal Robinson katona. Semmi sem téríti el a céljától. Győztes típus. Ám amikor összetalálkozik Summerrel, életének eddigi fontossági sorrendje lassan megváltozik. Bízniuk kell egymásban, ha meg akarják védeni a savantok közösségét. De vajon a saját titkaik nem állnak-e a boldogulásuk útjába? A Lélektársak-sorozat ezzel a kötettel lett teljes.

 Jenna Ewans Welch: Firenzei nyár. Bp. Maxim Könyvkiadó, 2017.

Lina nemrég veszítette el édesanyját, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy lánya keresse fel édesapját, akivel Lina eddig még soha nem találkozott. A lány fájdalommal és haraggal érkezik Olaszországba, és nem vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Még Firenze napsütötte, varázslatos tájai, virággal teli utcái, meghitt hangulatú kávézói és gyönyörű műalkotásai sem derítik jobb kedvre.
Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodálatos világ, amely titkos románccal, lenyűgöző látnivalókkal és kis pékségekkel van teli.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: