Táboron innen és táboron túl

Az idén nyáron több Heves megyei KSZR település is megörvendeztette nyári táborral a helyi óvodásokat és iskolásokat. A gyerekeknek lehetőségük nyílt, hogy nem csak egy-egy napra, de egy egész hétre – vagy akár kettőre is – teljesen birtokba vegyék a könyvtárat és reggeltől estig a polcok között játszhassanak, mesélhessenek, énekelhessenek és mókázhassanak. 

A nyári tábort szervező települések közé tartozott többek között a feldebrői, a nagykökényesi, a bükkszenterzsébeti, a bélapátfalvi könyvtár, felejthetetlen élményeket nyújtva a gyerekek számára. A települések közül csak néhányat soroltunk fel, a teljesség igénye nélkül.
 
Feldebrőn "Az Óperenciás tengeren is túl..." címmel kreatív nyári könyvtári tábor várta a helyi iskolásokat. Volt mese, éneklés, interaktív társasjátékozás és szabadtéri játék is. Az öt nap alatt mindig más-más témával várták a gyerekeket: volt gasztro nap, illem nap, környezetvédelmi nap, könyvtár nap és az utolsó nap mese nap is. 
A táborról még a Heves megyei hírlap is közzétett egy cikket a 2017. augusztus 01-jei számában. 
 
 
 
Bükkszenterzsébeten a tábor 2 hetes turnusban, a helyi és szomszédos települések ovis és kisiskolás gyermekeinek részvételével valósult meg. Nagyon jókat játszottunk, és sokat színeztünk. Finomakat ettünk és ittunk, délben pedig nagyokat aludtunk. Néha kicsit bogarásztunk kint az udvaron, aztán kedves meséket néztünk bent a hűvösben. Vidám zenékre mókatornáztunk, egyszer pedig a kertben kincskeresőt játszottunk. Festettünk az ujjacskánkkal és vetélkedtünk az agyacskánkkal. Sorversenyeztünk és kézműveskedtünk. Míg a fiúkkal ügyességi játékkal ütöttük el az időt, addig a lányokkal virágos ajtódíszeket készítettünk. Állatnézőben jártunk Julcsi néninél, és természetesen a könyvtárral is ismerkedtünk. Nagyon jól éreztük magunkat, jövőre következik a folytatás! 
 
 
A nagykökényesi könyvtárban is sok élménnyel gazdagodtak a táborozó gyerekek: csocsóztak, rajzoltak, fociztak, számháborúztak, és ez még csak az első nap programja volt. A második nap bicikli túrát szerveztek a Széles-kőhöz, a harmadik nap előadást hallgattak a kortárs regényekről, melyhez könyvajánlót is kaptak, majd íjászkodtak, éjszaka pedig ismét túráztak. Az utolsó előtti nap strandoltak, majd sütögetéssel, táncolással zárták a hetet. Az itt táborozó gyerekek egy plusz élménnyel is gazdagodtak az öt nap alatt: a könyvtár mellett sátrakat állítottak fel, a hidegebb időben pedig rögtönöztek és beköltöztek a könyvtárba, ahol berendezték saját „hálószobájukat”. 
 
 
 
Kategória: 
Hírek: