Megújult könyvtárak - Apc

Az apci Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2017-ben újult meg. 

Apc község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához – anyagi lehetőségeihez mérten – megteremtette a legszükségesebb feltételeket. A könyvtári szolgáltatások céljára a művelődési ház épületében biztosítanak egy külön bejáratú könyvtárhelyiséget 88 m2-en. 
Az önkormányzat vállalta a könyvtári helyiség felújítását: a helyiség padlóburkolatát megújították, a falak tisztasági festést kaptak, lecserélték a villanykapcsolókat, felújították az ajtókat és megújult az internetszoba padlózata is. 
A helyiség korszerű bútorozása – az ülőbútorok, a polcok teljes cseréje, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok beszerzése – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából, a szolgáltató könyvtár útmutatása alapján valósult meg. A településen kiemelten fontosnak tartják a 14 éven aluli könyvtárhasználók megcélzását, ezért – a megyében már több helyen megvalósult könyvtári gyereksarok mintájára – egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tartó gyermek és ifjúsági sarok kialakításáról is gondoskodtak. Mivel az utóbbi egy évben megnövekedett a könyvtárlátogató gyermekek száma, az önkormányzat úgy döntött, kibővítik a gyermekrészben a teret, ezért egy fal átütésével egy 8 m2-es helyiséggel tovább bővítették a könyvtárnak ezt a részét. Így a könyvtár már 96 m2-en működik.