MÁJUSI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN

A HEVESTÉKA könyvtárakban megszervezett programok listája májusban is nagyon színes volt, hiszen az év elején kiajánlott programok sokasága közül májusban több mint 14 féle programból tartottak minimum 1, de akár 6-8 alkalommal is foglalkozást a kollégáink és az előadók.
Mint eddig mindig, az előző hónap programjai között is minden korosztály képviseltette magát, májusban mégis a gyerekeké volt a legtöbb élmény.
Lássuk, melyik az a három program, melyet a legtöbben kértek májusban: 
  

  
1. hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A májusi vetítések legnépszerűbb filmje: A Pál utcai fiúk (alkotó: Fábri Zoltán)
A hónapban nem hiába lett A Pál utcai fiúk a legnépszerűbb film, hiszen a KönyvtárMozi Pluszban ez az egyik választható program a sok közül, melyhez foglalkozás is tartozik.   
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
 
2. hely: Játsszunk színházat!
 
Árnyszínház mesékkel, Matilddal, kuflikkal, zene, tánc, móka, kacagás!
 
 
 
3. hely: Babszem Jankó Gyermekszínház előadása
A Babszem Jankó Gyermekszínház társulata tizenöt éve készít mesejátékokat és zenés foglalkoztató műsorokat óvodás és kisiskolás gyermekek részére. Az előadásokon arra törekednek, hogy – a klasszikus gyermekszínházi hagyományokat figyelembe véve – apró nézőik résztvevőkké váljanak a színpadi eseményekben, s hogy a gyerekek igényesen kialakított és humorral átszőtt történetekben gyönyörködhessenek. 
 
 
 
 
 
További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 


A júniusi téma: Mit játsszunk?
A hozzá ajánlott könyv pedig: Dawn Isaac: 101 ötletes játék gyerekeknek a szabadban 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategória: 
Hírek: