Rettegés sorozat Kömlőn

A Könyvet a kézbe! programsorozat májusi szlogenje: Rettegés magas fokon, melyben a krimi műfajába tartozó könyvek népszerűsítésén túl más, bűnügyekkel, prevencióval, biztonságtechnikával kapcsolatos programok is helyet kaptak a kömlői könyvtárban. 

A hónap elején a Hevesi Rendőrkapitányság, Tiszanánai Rendőrőrsének egyik megbízottja, iskola rendőre, valamint egy rendőr őrmester, járőr tartott előadást a biztonságos közlekedésről a helyi általános iskola alsósainak. A témával kapcsolatban játékos feladatlapot kellett kitölteniük a gyerekeknek, majd a feladatok megoldása után a rendőrök mindennapi munkájával kapcsolatos kérdéseket tettek fel, önvédelmi technikákkal ismerkedtek meg, és kérésükre egyet-kettőt ki is próbálhattak.
A közel kétórás interaktív foglalkozás nagyon jó hangulatban telt. Vendégeink izgalmas perceket szereztek a gyerekeknek, akik sok új információval és élménnyel gazdagodtak. 

Május 24-én a közösségépítő játék részeként egy másik program is megvalósult, melynek köszönhetően meghívást kapott a kömlői könyvtárba a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány önkéntes mentőkutya-vezetője, Bozsik András és mentőkutyája, Sushi. Mivel mentőkutyákat főleg a híradásokban látunk, így mindenki nagy izgalommal várta a személyes találkozást Sushival. A mentőkutyák igazi hősök, akik embereket keresnek és találnak meg katasztrófáknál, mentik a bajba jutott, eltévedt embereket, gyerekeket. Az életüket kockáztatva segítik az emberek munkáját. 
Bozsik András előadásában elmondta és kisfilmeken keresztül bemutatta a mentőcsapat munkáját, hogy hogyan zajlik egy-egy riasztás, mentés és hogy dolgoznak a kutyák. A gyerekek megismerkedtek a kutyák kiképzésével is, majd feltették kérdéseiket. Végezetül következett a várva várt simogatás, melyet Sushi türelmesen viselt. Az érdekes és izgalmas előadást, valamint Sushi közreműködését a gyerekek ajándékkal köszönték meg. Az ajándék több kiló kutyatáp volt, melyet a gyerekek a zsebpénzüket összeadva vásárolták meg, és ezzel a nemes gesztussal kívántak hozzájárulni Sushi további munkájához.
 
 
A hírt küldte: Mércséné Huszti Mónika, Kömlő
 
 
 
Kategória: 
Hírek: