ÁPRILISI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN

A HEVESTÉKA Könyvtárak áprilisban sem hagytak alább a programokkal, több településen volt nemcsak egy, de kettő vagy akár több alkalom is, mikor összegyűltek a könyvtárban és meséltek, kézműveskedtek, játszottak, vagy épp virágot csere-beréltek. A települések áprilisi programjai között  - mint eddig szinte minden hónapban az év elejétől kezdve - nagyon sok olyan alkalom volt, amely beletartozik a programcsemegébe és a Könyvet a kézbe! közösségépítő játék programjaiba is. Ez a múlt hónapban Máthé Orsolya Kerteljünk! c. programja volt, mely megszerezte az első három hely közül az egyiket:
 
1. Hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A márciusi vetítések legnépszerűbb filmje:  A hetvenkedő sün (alkotó Richly Zsolt)
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
2. Hely: Mesekosár
 
A gyermekeket a hagyományos magyar mesemondással és a magyar népmesék világával megismertető komplex programsorozat. Mesék, játékok, kézművesség.
 
 
 
3. Hely: holtversenyben a Kerteljünk, a Játsszunk színházat, az Illik, nem illik?, a Mesezenede, valamint Vig Balázs és Dániel András író-olvasó találkozók
 
Kerteljünk!
Előadás, bemutató, kóstoló az alábbi témában:
Természetközeli kertelés: madár, és rovarbarát kert, gyomnövények, mint a kertész barátai, permakultúra, vetőmagfogás, régi fajták, vetőmagbiztonság, cserekörök szervezése 
 
A témával kapcsolatos hírek a weben: 
 
Játsszunk színházat
 
Árnyszínház mesékkel, Matilddal, kuflikkal, zene, tánc, móka, kacagás!
 
 
 
Illik, nem illik? 
Kis illemtan felső tagozatosoknak 
A technológiai fejlődésnek köszönhetően sokszor olyan helyzetbe kerülünk, melyekkel még nem találkoztunk, pl. hogyan írunk SMS-t vagy egy hivatalos személynek e-mailt? Az ezekre vonatkozó illemszabályok velünk együtt alakulnak. Nem is olyan egyszerű eligazodni az illemszabályok között, de mi megpróbáljuk!
 
Mesezenede
 
Óvodásoknak, alsó tagozatosoknak, családoknak.
Interaktív zenei foglalkozás sok mozgással, játékkal, mondókákkal, népmesével és kézművességgel. 
 
 
Vig Balázs író-olvasó találkozó
 
Korosztálytól függően az óvodások, iskolások egy-egy játékos előadás során találkozhatnak Vig Balázs gyerekkönyv íróval és megismerkedhetnek a Puszirablók, a Három bajusz gazdát keres, A rettegő fogorvos c. könyveivel.  
 
 
Dániel András író-olvasó találkozó
 
Az interaktív irodalmi beszélgetésen Dániel András íróval találkoznak a gyerekek. Megismerkednek műveivel, szereplőivel, pl. a kuflikkal: Zödönnel, Bélabával, Hildával, Titusszal, Valérral, Pofánkával és Fityirccel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 
 
 
A májusi téma: Rettegés magas fokon
A hozzá ajánlott könyv pedig: Robert Galbraith (J. K. Rowling): Gonosz pálya - Cormoran Strike újabb kalandja 
 

 

  

Kategória: 
Hírek: