Könyvajánló - 2017. március

Szepes Mária: Pöttyös Panni egy napja.Bp. Móra, 2017.

Pöttyös Panni egy napját kísérheted figyelemmel óráról órára, a reggeli ébredéstől, az óvodai élményeken és kalandokon át nagymama érkezéséig, a vacsorától az esti fürdésen át a villanyoltásig. A könyvben található órán nyomon követheted Panni napirendjét. Állítsd be bátran a mutatókat!

 

Christian Tielmann, Sabine Kraushaar: Berci óvodába megy. Bp. Manó Könyvek, 2017. (Barátom, Berci)

Hurrá! Berci végre óvodába megy, ahol rengeteg izgalmas kaland vár rá. Rajzol egy óriási lovagvárat, paradicsomszószos tésztát eszik, végül ebéd után még a sok fáradalmat is kipihenheti. Egy baj van csak: Mama túl hamar jön érte. Pedig ő még maradna. 

 

Susanne Gernhauser: Az én képes szótáram: Járművek. Bp. Scolar Kiadó, 2016.

Ebből a színes képeskönyvből minden megtudnak a kicsik a járművek világáról. Legyen szó az építkezések részt vevő autótípusokról és munkagépekről, a sürgősségi járművekről, a mezőgazdasági munkagépekről vagy épp a személyautókról, csupa érdekes információ vár a mindenre kíváncsi gyerekekre. Rendkívül tartós, szinte elnyűhetetlen kivitelben!

 

 Fabian Lenk: Shakespeare és a fekete álarcos. Bp. Scolar Kiadó, 2017. (Idődetektívek 21.)

London, 1594. William Shakespeare legújabb darabja, a Romeo és Júlia előadásán lángra kap a függöny, magát az írót pedig később megtámadják a sötét utcán. Az idődetektíveknek nincs könnyű dolguk, hiszen Shakespeare-nek jócskán vannak irigyei, akik szívesen látnák a nép körében közkedvelt szerző bukását.

 

 Roald Dahl: Boszorkányok. Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft., 2017.

Ez a könyv nem mese. Ez a könyv IGAZI BOSZORKÁNYOKRÓL szól, akik a legveszélyesebb élőlények a föld kerekén. Ráadásul attól lesznek kétszeresen veszélyesek, hogy nem látszanak veszélyesnek. Ezért is mesél el Nagymama az unokájának mindent, amit hosszú élete során sikerült a boszorkányokról kinyomoznia. Pedig akkor még nem is sejti, milyen veszedelmes kalandba keveredik a fiú hamarosan, amikor egy szállodában váratlanul az angliai Boszorkányok Titkos Társaságának éves ülésén találja magát.

 

 Joss Stirling: Angel - Merj hinni... Merj szeretni!Bp. Menő Könyvek, 2017. (Lélektársak 2.)

Angel lobbanékony természetű. Nehezére esik palástolni azt a képességét, amellyel uralni tudja a vizet. Ám ahogy összetalálkozik a borongós, de jóképű Marcusszal egy nyári fesztiválon, ahol mindketten fellépnek, úgy érzi, mintha a hullámok őt is elsodornák: a fiú énekétől az ő lelke is dalra fakad. Kölcsönös vonzalmuk feltartóztathatatlanul tör előre, akár a dagály; ám Marcus bizalmatlansága Angel adottságával szemben még erősebbnek bizonyul. Hogy maradhatnak együtt, ha Marcus képtelen elfogadni Angel valódi énjét, és mit jelenthet ez kettejüknek? És ahogy a hurok egyre jobban szorul a savant közösség körül, legfőbb ideje eldönteni, hogy ki melyik oldalon áll.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: