Könyvajánló - 2017. február

Catherine Leblanc, Eve Tharlet: Akkor is szeretnél? Bp. Manó Könyvek, 2017.

Kismackót nyugtalanítja valami. Vajon mennyire szereti őt az édesanyja? Akkor is szereti, ha Kismackó rosszalkodik? Akkor is, ha valami nagy baj lesz? Igen. Az anyai szeretet mindennél erősebb, és Kismackó megtanulja, hogy ez nem fog megváltozni soha. Megható történet az anyai szeretetről és a gyermeki kíváncsiságról Szabó T. Anna és Dragomán Pali anya és fia közös fordításában. 

Csukás István: Mirr-Murr kalandjai III. – Pintyőke cirkusz, világszám! Szeged: Könyvmolyképző Kiadó, 2016.

A kaland úgy kezdődött, hogy találkoztak Pintyőkével, a vándorló cirkuszigazgatóval, akinek éppen nem volt társulata. Pintyőke ravaszul méregette a bámuló Mirr-Murrt és barátait, és feltette nekik a kérdést, hogy akarnak-e cirkuszművészek lenni. Mindnyájan lelkesen bólogattak, mire Pintyőke így szólt: „Cirkuszművészt csinálok belőletek! Ezzel a két kezemmel”. A leendő artisták útnak indultak, sok érdekes baráttal találkoztak, ajándékba adták a lábnyomukat és megérkeztek a varázserdőhöz. Közben sok mindent megtanultak, és végül elérték életük célját: a nagy díszelőadást!

Daisy Meadows: Varázslatos állatbirodalom 5. – Pamacs bátor tette. Bp. Manó Könyvek, 2017.

Grizelda új teremtmények segítségével próbálja megszerezni magának a Barátság-erdőt: félelmetes sárkányokat küld a Varázslatos Állatbirodalomba. Először a leheletével mindent megfagyasztó Fagyossal kell megküzdenie Pamacsnak, a kis mókusnak. Lili és Luca persze most is segítenek kis barátjuknak.

Jason Fry: Star Wars – Zsivány Egyes – Titkos küldetés. Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft., 2016.

Lázadj fel a Galaktikus Birodalom ellen a Zsivány Egyes hőseivel! A Birodalom szörnyű fegyvert épített. Vajon a lázadók képesek lesznek a fenyegetés útjába állni, mielőtt túl késő lenne? Állj melléjük, és légy tanúja annak, ahogy küldetésük során parancsokat megtagadva, bátran kockáztatják az életüket!

Kato O’Hearn: 2. Pegazus és a harc az Olümposzért. Szeged. Könyvmolyképző, 2016.

Az Olümposz lángjaként újjászületve Emilynek meg kell barátkoznia új hatalmával és feladataival, ő azonban csak arra vágyik, hogy visszatérjen saját világába, ahol apját még mindig fogva tartja a KKE, a félelmetes kormányügynökség. Emily és Pegazus újabb csatákkal és újabb ellenfelekkel néz szembe.

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony. Szeged. Könyvmolyképző, 2016. (Gonosz fortélyok 1.) (Vörös pöttyös könyvek)

Öt év telt el a Mennyei tűz városa eseményei óta, amikor az árnyvadászok a kihalás szélére sodródtak. Emma Carstairs már nem gyászoló kislány, hanem egy fiatal nő, aki elszántan keresi szülei gyilkosát, hogy megbosszulhassa szeretteit és az őt ért veszteségeket.
Oldalán a parabataiával, Julian Blackthornnal, egy démoni cselszövést próbál felderíteni Los Angelesben, a Sunset sugárúttól egészen a Santa Monica partjait mosó, igéző tengerig követve a nyomokat. Emmának meg kell tanulnia bízni a szívében és az eszében. A szíve azonban veszélyes irányba húzza.

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: