Sulitéka - a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában

A pályázatban a közoktatásban részt vevő tanulók és gyerekek óvodai nevelésének valamint, a tanórai és tanórán kívüli, emellett a szabadidős nem formális és informális oktatásának támogatását fogalmaztuk meg.

Úgy véljük, hogy a könyvtár a gyermekek és fiatalok számára olyan színtér, mely színes, kreatív és hasznos programokat nyújthat a szabadidő eltöltésére, ideális helyet ad a tanulás támogatására, az önművelésre. A projekt kapcsán kiemelt tevékenységként jelen vannak az olvasással, az ismeretszerzéssel kapcsolat élményszerű programok, rendezvények. Fontos cél a gyermekek önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességének növelése, az aktivitás és az egészségtudatos életmód népszerűsítése, ismeretszerzés játékos és interaktív formában.

Mindez szabadidős programok szervezésével valósul meg: több mint 60 féle szakkört szervezünk a könyvtár különböző részlegeiben, az iskolákban, óvodákban. Különleges lehetőség lesz a nyári könyves-tábor megvalósítása 2013 nyarán.

A projekt számokban    

A projekt előzetes igényfelmérése kapcsán 58 havi szakkör, 1 tehetséggondozó foglalkozássorzat, 6 témanap-témahét, 15 verseny-vetélkedő került megtervezésre. Ez a projekt megvalósulása során 385 foglalkozást jelent, 1319 fő részvételével.

 

Esemény dátum: 
kedd, október 9, 2012 - 17:00 to 19:00
Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: